InfoStudMed

Informatii pentru studentii medicinisti

Reclame

4 răspunsuri to “InfoStudMed”

 1. Revista Spitalul Says:

  Dear colleagues and friends,

  The Medical Students’ Organization and The University of Medicine and Pharmacy from Cluj-Napoca have the honor and pleasure to invite you to:

  Medicalis 2010
  The 11th International Congress for Medical Students and Young Doctors

  Medicalis2010 will be held from the 13thuntil the 16th of May, in Cluj-Napoca, Romania. The aim of our congress is to encourage students’ medical research activity, create valuable learning opportunities and gather international students in the heart of Transylvania so that they could share experience, build friendships and have fun together. Already, esteemed members of the international academic community have confirmed their participation to our congress.

  In addition to our workshops and conferences, as a new feature to this year`s
  edition we have included a “clinico-pathologica l
  cases” presentation, designed for interactive medical debates. Make sure to register until February 15 for this presentation.

  The congress is structured in 4 sections:
  Fundamental Sciences;Surgical Sciences;Medical Sciences;Poster Presentations.
  The deadline for submitting your abstract is March 1st, 2010.

  In order to get detailed information or to submit your abstract, please visit our website: http://www.medicalis.ro
  We kindly ask you to forward this e-mail to your contacts or any medical groups or mailing list you are subscribed to. Your role will be highly
  appreciated.

  We are looking forward to hearing from you!

  Best regards,
  Medicalis Organizing Committee

  medicalis2010@yahoo.com

  • Revista Spitalul Says:

   CONGRESUL NATIONAL DE CHIRURGIE 2010

   STIMATI COLEGI,

   In numele Societatii Romane de Chirurgie si al Universitatii de Medicina si Farmacie ”Iuliu Hatieganu”, va invit cu caldura sa participati la al XXV-lea Congres National de Chirurgie, manifestare de excelenta si traditie a chirurgiei romanesti care va avea loc antre 3-6 mai 2010, in Cluj-Napoca.

   In paralel se vor desfasura sesiuni stiintifice ale ARCE, SMIT, Asociatiei de Chirurgie HBP si Transplant Hepatic, ale celui de-al II-lea Congres National al SRCUT, ale celei de a III-a Conferinte Nationale a Asistentilor Medicali de Chirurgie, precum si ale Congresului National Studentesc de Chirurgie.

   Atat prin programul stiintific ales, care cuprinde o varietate larga de subiecte din toate domeniile chirurgiei, cat si prin cursurile precongres, dorim sa venim in intampinarea dorintei Dumneavoastra de informatie.

   Asteptam o larga participare cu lucrari care sa reflecte experienta centrelor chirurgicale si, mai ales, dorim sa avem in randurile noastre cat mai multi dintre colegii nostri tineri.

   Speram, de asemenea, ca atmosfera universitara a Almei Mater Napocensis sa asigure o ambianta cat mai placuta programului stiintific si social la Cluj.

   Prof. Dr. Constantin CIUCE
   Presedintele Congresului

 2. Revista Spitalul Says:

  Rezidenţiat în şase centre universitare

  Anul acesta, concursul de rezidenţiat se va desfăşura cel mai probabil în data de 21 noiembrie.

  În 2010, concursul de rezidenţiat se va organiza descentralizat, în principalele centre universitare – aceasta este decizia întâlnirii pe care ministrul Sănătăţii, CSEKE Attila a avut-o cu rectorii şi decanii universităţilor de medicină şi farmacie din ţară.

  “Concursul din acest an se va organiza în şase centre universitare din ţară pentru toate specializările, pe baza aceleiaşi bibliografii şi tematici, şi cu proceduri şi teste identice pentru toţi candidaţii. Conform discuţiilor, fiecărui centru universitar îi vor aparţine mai multe judeţe, iar tinerii absolvenţi de medicină se vor putea prezenta pentru susţinerea concursului în acel centru căruia îi este arondat judeţul unde îşi doresc un loc de muncă” – a declarat ministrul Sănătăţii CSEKE Attila după încheierea întâlnirii.

  Rectorii şi decanii care au luat cuvântul la întâlnire şi-au manifestat acordul asupra proiectelor ministerului în ceea ce priveşte concursul din acest an.

  Rezidenţiatul reprezintă forma specifică de învăţământ postuniversitar pentru absolvenţii licenţiaţi ai facultăţilor de medicină, medicină dentară şi farmacie, care asigură pregătirea necesară obţinerii uneia dintre specialităţile cuprinse în Nomenclatorul specialităţilor medicale, medico-dentare şi farmaceutice pentru reţeaua de asistenţă medicală. Specialităţile şi durata pregatirii prin rezidenţiat se stabilesc prin ordin al ministrului sănătăţii.

  Rezidenţiatul se organizează în urmatoarele forme: pe locuri, pe posturi şi prin selecţie pentru medicină de familie şi are o durată cuprinsă între 3-7 ani, în funcţie de specialitate. Pregătirea în rezidenţiat reprezintă un proces continuu de pregătire teoretică şi practică fiind normată integral ca activitate didactică. Cifra de scolarizare a rezidentilor se aprobă anual prin ordin comun al ministrului sănătăţii şi ministrului educaţiei, cercetării şi inovării.

  Ministerul Sanatatii

 3. Revista Spitalul Says:

  Asociatia Studentilor Bioingineri Iasi are deosebita placere de a va invita sa luati parte la editia a XIII-a a „Simpozionului National de Bioinginerie Medicala pentru Studenti si Tineri Cercetatori”, ce va avea loc la Iasi in cadrul Facultatii de Bioinginerie Medicala, in perioada 20-23 mai 2010.
  Simpozionul National de Bioinginerie Medicala ofera studentilor si tinerilor cercetatori (masteranzi, doctoranzi, preparatori, asistenti, sefi de lucrari etc.) posibilitatea abordarii domeniilor de frontiera, inter si transdisciplinare cu implicatii adanci in diverse sectoare de activitate si in cresterea calitatii vietii.
  Scopul acestui Simpozion National este de a crea un cadru de afirmare stiintifica a tinerilor interesati de domeniul tehnico-medical. Prin manifestarile sale se urmareste stimularea tinerilor de a particiapa la astfel de evenimente, crearea de legaturi intre studentii din diferite centre universitare si tinerii cercetatori, studenti si profesori, tineri cercetatori si mediul privat.
  Pe langa prezentarea lucrarilor, studentii si tinerii cercetatori vor avea ocazia de a participa la o serie de workshop-uri si dezbateri pe teme de actualitate tehnico-medicale si de educatie, existand posibilitatea crearii unor legaturi de colaborare intre grupuri de cercetatori precum si a unor schimburi de experienta intr-o ambianta deschisa si prietenoasa.
  Simpozionul va cuprinde:

   sesiune de comunicari stiintifice;
   workshop-uri si seminarii;
   dezbateri pe teme de actualitate tehnico-medicale si de educatie;
   concursuri profesionale;

  Prezenta unor persoane marcante din domeniu, atat din tara cat si strainatate, a unor cadre didactice de prestigiu, nu poate fi decat o oportunitate pentru orice student si nu numai, de a se face remarcat si de a-si arata interesul pentru domeniul abordat.
  Pentru a putea participa la acest simpozion va rog sa ne comunicati intentia dumneavoastra pe adresa de mail mihaipetru.bioinginerie@yahoo.com pana la data de 4.05.2010, trimitand un rezumat al lucrarii pe care doriti sa o prezentati.
  Taxe de participare:

  Pana la data de 4 mai 2010:
  » pentru prima lucrare: 50 (RON)
  » pentru a doua lucrare: 40 (RON)
  » pentru a treia lucrare: 30 (RON)

  Dupa data de 4 mai 2010
  » pentru prima lucrare: 60 (RON)
  » pentru a doua lucrare: 50 (RON)
  » pentru a treia lucrare: 40 (RON)

  Taxa de participare acopera:
  Pentru studentii din afara Iasului:

  » Cazare(3 zile)
  » Masa(2/zi)
  » Mapa simpozion
  » Volum de rezumate
  » Diploma de participare

  Vom fi onorati de prezenta dumneavoastra la aceasta manifestare si va asteptam, cu certitudinea ca participarea dumneavoastra la al XIII-lea Simpozion National de Bioinginerie Medicala va fi esentiala pentru reusita acestuia.

  Cu deosebit respect,
  Comitetul de organizare

  FARCAS ANTOANETA
  Vicepresedinte pe Imagine A.S.B.
  http://www.asbiasi.ro
  A.N.O.S.R.
  http://www.anosr.ro
  tel: 0752 689 822
  e-mail: lapolissonne@yahoo.com


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: