Editorial

Cu ocazia implinirii a 130 ani de la aparitia primului numar al publicatiei medicale SPITALUL, colectivul redactiei multumeste tuturor colaboratorilor si celor care au facut posibila aparitia revistei de-a lungul timpului. Editarea revistei, primul proiect stiintific studentesc din Romania, initiat in 1881, cu sustinerea cadrelor medicale de la Spitalul Coltea din Bucuresti, a constituit o prioritate pentru Liga Studentilor in Medicina. Adresata initial doar studentilor in medicina, ulterior, prin publicarea rezultatelor cercetarilor si studiilor medicale din clinicile universitare, revista s-a impus in topul publicatiilor de specialitate.

In cei 130 ani de activitate in colectivul de redactie al revistei s-au implicat personalitati importante ale lumii medicale romanesti, conferindu-i o inalta tinuta stiintifica. Scopul publicatiei a fost de a mediatiza rezultatele cercetarilor si  inovatiilor medicale, asigurand accesul studentilor, tinerilor medici si medicilor specialisti la informatii de actualitate. Facilitarea colaborarii la nivelul comunitatii medicale romanesti s-a materializat prin  realizarea unor studii stiintifice multicentrice cu multe aplicatii practice.

In ciuda lipsei de sustinere si a altor factori care au determinat discontinuitatea tiparirii revistei, proiectul si-a continuat dezvoltarea prin aparitia on-line a articolelor, realizand astfel, un mult mai bun contact cu publicul cititor. Articolele publicate raman astfel accesibile permanent pentru cei interesati, urmarindu-se, in acelasi timp, si feed-back-ul din partea acestora.

Evaluarea calitatii stiintifice a materialelor a permis acordarea de puncte de Educatie Medicala Continua si a incadrat revista SPITALUL in lista publicatiilor medicale de referinta. De asemenea, participarea in cadrul congreselor medicale nationale si internationale in calitate de partener media, aparitia on-line, feed-back-ul pozitiv din partea evaluatorilor, toate acestea au sporit prestigiul revistei SPITALUL.

Prin pastrarea traditiei, Liga Studentilor in Medicina Bucuresti isi asuma, in continuare,  realizarea proiectului Revista SPITALUL si sustinerea activitatii stiintiifice in randul studentilor, iar prin intermediul redactiei, LSMB anunta publicarea de noi articole.

Redactor Sef,

Alina Emanoil

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: